Problemi vozača do 24  godine

Jul

12

2013

Problemi vozača do 24 godine

Prema definiciji mladi vozač je osoba do 24. godine života. Osoba do 24. godine ne smije upravljati vozilom čija snaga motora prelazi 80 kw… Vozači do 24. godine i loše odrađen zakon o sigurnosti cestovnog prometa ograničavaju pojedine osobe tj. mlade vozače u obavljanu poslova o kojima ovisi egzistencija pojedinca.

Zašto?

Zato što zakon ne prati sigurnost i potrebe pojedinaca, ali ni stručnost kreatora koju bi trebao prikazati u teoriji i praksi. U novije vrijeme vozačka dozvola nije luksuz već potreba po koju osoba – kandidat dolazi u autoškolu. Danas je to prva stepenica kako bi počeli razmišljati o pisanju životopisa i predaji istog pojedinom poslodavcu. Većinu osoba ovaj zakon ograničava u zapošljavanju jer tvrtka u kojoj bi mlada osoba trebala raditi na poslovima npr. terenskog komercijaliste, ne može raditi, jer vozni park tvrtke ne posjeduje vozila ispod 80 kw. To je samo jedan od primjera, a ima ih jako, jako puno. Apsurd zakona je kad mladi vozač koji je završio srednju školu za smjer vozač motornog vozila, može upravljati vozilom (kamionom) čija je snaga npr. iznad 200 kw, a osoba ima manje od 24 godine. Također osoba koja položi vozački ispit s 30 godina i naravno nema iskustva kao ni osoba koja je položila s 18 ili 23 godine, nema ograničenja za snagu vozila (kw). Neki roditelji prodaju vozilo ili kupuju još jedno ili u najgorem slučaju mladi vozač ne može voziti jer doma nema vozila i on dugoročno postaje problem jer nema priliku provođenja prakse koju je naučio u autoškoli što bitno doprinosi samnjenju sigurnosti prometa.

Nije li to nakaradan, ali i bolan zakon za one kojima vozilo i vožnja kruh znači?

Svakako, sigurnost prometa je jedan od ključnih čimbenika i svakodnevno moramo raditi na tome, ali u ovoj situaciji ima i drugih mjera kojima se može utjecati na mlade vozače.