[KOLUMNA KANDIDATA] Mojih prvih 5

Jul

12

2013

[KOLUMNA KANDIDATA] Mojih prvih 5

Prvih 5 je najteže. Sad već davne 2008 godine položio sam vozački ispit.
Nekakav konvencionalan način je da mladići nešto prije 18 godine požele vozačku dozvolu, auto i sve što uz to ide. Ni sam nisam bio drugačiji. Sjećam se kako sam bio uzbuđen kad sam upisao autoškolu. Sam način izbora autoškole dosta je individualan jer se obično svodi na usmenu predaju o kvaliteti. Međutim što pubertetlije znaju o kvaliteti nastave u autoškolama? Ja sam imao tu sreću da svoju svoje buduće vozačko umijeće stavim u ruke instruktora AŠ Blic.
5 godina poslije, vozač sam bez mrlje u dosijeu ako ne računamo kaznu za parkiranje koju sam pokupio je sam zaboravio i novčanik i mobitel ( ipak sam još uvijek relativno neozbiljan mladac). Koliko sam ustvari napredovao kao vozač kroz ovih 5 godina te koliko je ustvari bitan odabir najkvalitetnijih instruktora objasnit ću ne sljedećim redovima. Zamislite da želite svirati gitaru te vam “virtuoz susjed” uskoči u pomoć. Naučit će vas par osnovnih ljestvica, držati gitaru, možda pokoju pjesmu. Hoću li ja biti dobar glazbenik s takvim tutorim i znanjem? Naravno da ne. Vožnja je daleko delikatniji pojam u smislu sigurnosti i važnosti od sviranja gitare, samim time važnost kvalitetnog temelja za uspješnog vozača je krucijalna. Svaki vozač, tako i instruktor mora shvatiti važnost svoje uloge i važnosti u prometu. S mrvom pretjerivanja možemo reći da ukoliko ne vladamo vozilom i vožnjom, ono postaje oružje. Ne želim statistike, dio kvote za pad ili prolaz.

U AŠ Blic izuzetno ozbiljno shvaćaju svoju ulogu. Štoviše, gore navedeni redci su dijelom rečenice kojima me moj instruktor pratio kroz moje vozačko obrazovanje, ukazujući mi na bitnost kvalitete. Ovo što ću reći je vrlo subjektivno ali, teško da bih ikada mogao proći kroz bolju vozačku edukaciju nego u AŠ Blic poglavito zato jer su me osim vožnje naučili i mojoj ulozi u prometu i svijetu. Najiskrenije i od srca svima preporučam AŠ Blic.

M.L (23)